Jak bude vypadat zahájení prodeje nového iPhonu?

Tak jako každý rok se očekává vznik dlouhých front před obchody oficiálních distributorů nového iPhonu 6s. Jak je na to Apple připraven?

Vydání nového iPhonu každý rok doprovází velký zájem a před obchody se tvoří dlouhé fronty. Aby všechno šlo hladce, Apple má pro tuto událost vlastní pravidla. Například omezení počtu koupených iPhonů na jednu osobu. Zákazníci jsou každoročně limitováni na koupi dvou iPhonů během jednoho dne a můžou koupit pouze dva na jednu rezervaci.

V den zahájení prodeje se snaží Apple co nejvíc svých zaměstnanců uvolnit k prodeji. Jsou pozastaveny ostatní zákaznické služby a až 50 % Apple specialistů je přesunuto na prodej. V šest hodin ráno je fronta rozdělena na dvě – jedna je vyhrazena pro zákazníky s rezervací, druhá pro nové zákazníky bez rezervace. Pro obě fronty je připraveno i občerstvení.

V osm hodin ráno se otevírají dveře obchodů. Ještě 15 minut před jejich otevřením ale zaměstnanci začínají zákazníkům s rezervací přidělovat jejich časy obsloužení. Zákazníci můžou poté frontu opustit a vrátit se v přidělené době, nicméně těm s čekací dobou menší jak 2 hodiny je doporučeno zůstat, kdyby šel prodej náhodou rychleji.

Po vybrání vytouženého modelu jsou zákazníci informováni o možnostech koupě – např. o novém programu Applu na výměnu starého iPhonu za nový „iPhone Upgrade Program“. Po vlastním zaplacení můžou zákazníci využít služby přenosu dat ze starého mobilu na nový. Mimochodem – Apple vydal aplikaci pro Android, která právě toto umožňuje. Reaguje tím na skutečnost, že mnoho uživatelů Androidu přechází v poslední době na iPhone. Pokud se náhodou zásoby nových iPhonů vyprodají, zákazník dostane možnost rezervace na jakýkoliv den.

PAY-iPhone-6

iPhone 6s a 6s Plus se ve větších zemích začne prodávat 25. září, datum zahájení prodeje v ČR a SR zatím není znám, nicméně se odhaduje na konec října.

Zdroj: idownloadblog.com

This article has 1 comments

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *