Inzerenti si stěžují na problémy se zpravodajskou aplikací News app pro iOS 9

Inzerenti vyjádřili velkou nespokojenost s formátovými omezeními, které Apple stanovil pro chystaný News App pro iOS 9. Problematický je i proces schvalování reklam.

Podle New York Post byl CEO Applu Tim Cook donucen ustoupit z některých pravidel pro reklamy. Příkladem je třeba nedávná nová možnost připojit do článků odkaz na stránky. Vydavatelé se báli, že bez této možnosti by byli připraveni o značný počet návštěvníků.

Ačkoli vydavatelé jako CNN, Time a Vox nechávají většinu obsahu volně přístupný, jsou někteří, kteří plánují zveřejňovat jen pár článků denně. Stížnosti tedy padají ze strany společnosti, které jsou závislé na předplatitelských modelech, jako je New York Times a Wall Street Journal.

Někteří inzerenti si stěžují, že běžné nástroje jako real-time placement bidding nejsou zavedeny pro News launch a že Apple požaduje oznámení o zahájení kampaně 48 hodin předem. Údajně si také diktuje, které video reklamy se použijí a které ne.

Další kritizovanou věcí je zamítavý postoj Applu k používání DoubleClick od Googlu. Edward Kim, člen online marketingové firmy SimpleReach si Postu stěžoval, že Apple se snaží prosazovat svoje iAd. Platforma nikdy nezískala na popularitě, trhu dominuje Google a Apple odmítal službu provozovat v několika klíčových systémech, například v Androidu.

News app bude spuštěna s iOS 9 tuto středu. Apple chce z aplikace vybudovat centrální zdroj všech možných zpráv a prezentovat je na míru iPhonům a iPadům.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *