Nový 21,5 palcový 4K iMac je možná ve výrobě

Z dálného východu k nám doputovala zpráva, že na začátku měsíce rozjeli dodavatelé Applu na Taiwanu výrobu next-gen 21,5 palcového iMacu s 4K retina displayem. Ten by měl být představen v listopadu.

Ačkoli je velmi náročné přesně předpovídat pohyby a záměry Applu, zpráva by souhlasila s některými fámami, které se poslední dobou objevovaly. Podle DigiTimes Apple výrobu rozjel na plno a připravuje se tím na odhalení zařízení někdy ve čtvrtém kvartálu.

Zdroje pokračují a říkají, že blížící se 21,5 palcový iMac dostane obrazovku s rozlišením 4,096×2304 pixelů známou jako 4K. To znamená, že tento iMac bude mít hustotu bodů 218 na jeden palec a to je stejná hustota jako u 27 palcového iMacu s 5K retina displayem, který byl představen minulý rok. Počáteční zásilky se odhadují na 1,5 milionu kusů.

Vnější design se nemá lišit od stávajících iMaců, jen se předpokládá, že dostane nejnovější Skylake procesor od Intelu.

Apple naposledy představil 21,5 palcový iMac minulý rok v červnu a jednalo se o low-end 1.4GHz verzi za 1,099 dolarů. 4K verze tohoto menšího iMacu se tudíž očekává. Kód nejnovějšího systému OS X El Capitan beta ovšem odhalil podporu neznámého iMac modelu s 4K obrazovkou a tak je jen otázka času, kdy ho Apple oficiálně odhalí.

zdroj: appleinsider

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *