Podívejte se na možný patent technologie 3D Force Touch

Technologie 3D Force Touch, které se dočkáme v novém iPhone, je o něco vyvinutější než ta, která je použita v Apple Watch. Dokládá to patent, na který se můžete podívat výše.

Server Patently Apple patent zaregistrovaný v červnu v Evropě nově přezkoumal a našel odkazy na schopnost měřit tři úrovně síly. Technologie použitá v Apple Watch dokáže změřit různé stupně tlaku, měření je ovšem přeloženo jen do dvou úrovní: dotek nebo stisk. 3D Force Touch přidává třetí úroveň citlivosti.

Ilustrace je doplněna dokumentem, ve kterém stojí: „tlak naměřen přímo z tlakově-citlivých složek 512, 522 může být aproximován jako součet tří složek.“

Nicméně není zcela jisté, že se skutečně o patent technologie 3D Force Touch jedná. Mimo jiné zde také stojí, že by měl být použit k přehlížení teplotních rozdílů, které by mohly interferovat při měření síly – avšak to jen stále dokazuje, že se bude skutečně jednat o 3D Force Touch. A fakt, že Apple patent zaregistroval v Evropě a ne USA, by mohl znamenat, že se snažil nadcházející technologii skrýt.

První zprávy o 3D Force Touch v novém iPhonu spatřily světlo světa již v květnu. V srpnu pak byly doplněny informacemi o reálném využití v iOS. Očekává se, že vývojáři budou tří-úrovňového stisku využívat zejména u her. 3D Force Touch se má také objevit v nadcházejícím iPad Pro.

O tom, jaké novinky má obsahovat iPhone 6s a iPhone 6s Plus jsme psali zde.

zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *