iPhone 7 bude stejně tenký jako iPod touch

Ačkoli nový iPhone 6s bude představen až za dva dny, už unikají informace o jeho nástupci.

O novém iPhonu 6s jsme si již z dosavadních informací udělali poměrně konkrétní představu. Analytik čínské finanční společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo se proto již začal zajímat o jeho nástupce, který by podle dosavadních zvyklostí Applu měl nést označení iPhone 7. Podle Kuovo zdrojů by nová číslovka v označení modelu měla – jako vždy – znamenat i výraznější změny ve vzhledu. Tělo iPhonu 7 by mělo mít tloušťku mezi 6 – 6,5 mm. Pro porovnání – nový iPhone 6s bude tenký 6,9 mm, resp. 7,1 mm ve větší verzi Plus.

Tímto se vyvrací dřívější fámy, že by Apple měl u iPhonu 7 použít u displeje technologii glass-on-glass. Ta se používala u starších iPhonů, s příchodem iPhonu 5 se začala používat technologie in-cell. Technologie glass-on-glass má výhodu v možnosti vyššího rozlišení až 4K, její nevýhodou je vyšší tloušťka. Kuovo zdroj ale říká, že Apple dá přednost nízké tloušťce před vysokým rozlišením 4K a zůstane tedy u technologie in-cell.

Je ale otázkou, zda je neustálé ztenčování k dobru. V některých recenzích byl iPad Air 2 z minulého roku označen za až moc tenký a spoustě uživatelů nejsou extrémně tenké mobilní telefony příjemné do ruky.

Představení iPhonu 7 se očekává příští rok.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *