Nový přírůstek do rodiny iPadů

Nadcházející konference nesoucí pracovní název „Hey Siri“ nám odhalí i úplně nový model tabletu iPad. V čem se bude lišit od ostatních?

Nový iPad má již potvrzený přívlastek Pro a podle zdroje uvnitř Applu se bude jednat o „starý známý iPad, akorát větší“. Úhlopříčka iPadu Pro má být necelých 33 cm (iPad Air má úhlopříčku necelých 25 centimetrů) a rozlišení displeje má být 2732 x 2048 px. Nový model bude mít známé zaoblené hrany a jeho tělo bude opět z hliníku.

Aby se velký displej mohl plně využívat, přímo s tabletem bude dodáván i stylus. Ten se má výrazně lišit od stylusů, jak je známe dnes. Displej bude – stejně jako u nového iPhone 6s – vybaven technologií Force Touch, která umí rozlišit úroveň síly jeho stlačení. Kombinace této technologie a stylusu může být využita např. při kreslení.

Větší tělo iPadu je využito opravdu naplno. Integrovány budou celkem 4 reproduktory – dva v dolní části tabletu a dva v horní části. Spekulovalo se i o přítomnosti USB portu, nicméně ten se zatím jeví jako nepravděpodobný.

IPad Pro poběží na operačním systému iOS 9.1, což je první velký update deváté verze iOS. Tento update se bude soustředit hlavně na optimalizaci systému pro větší displej, např. Split-Screen (rozdělení obrazovky na více částí), ale vylepšeny budou i další funkce, třeba známé hlasové rozhraní Siri.

Tablet má být uveden do prodeje ještě před Vánoci, konkrétně během listopadu. Kromě nové řady Pro bude tento rok vydán ještě nový model z řady Mini, klasická řada Air se tento rok nového modelu nedočká.

Zdroj: 9to5mac.com

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *